משרות שונות לבשר ישראלי על האש

מתוך "ספר הבשר" , מאת: חנוך פרבר
כמות המשרה מחושבת ל- 2 ק"ג בשר.
אפשר להגדיל או להקטין את הכמות בהתאם לכמות הבשר, אך חשוב לשמור על היחס.
משך ההשריה של בקר לגריל נע משעה אחת לנתחים עדינים במרקם ובטעם כגון פילה או שייטל, ועד 48 שעות לנתחים גסים כגון פלדה (כסליים) או אווזית.

מטרתה של המשרה הוא לא רק לתת טעם אלא גם לרכך את הבשר.
משרה 1:
¾ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 בצלים קצוצים גס
2 שיני שום כתושות
2 עלי דפנה
2 כפיות אורגנו יבש
1 כוס עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר משומרות)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
משרה 2 (מומלצת לשיפודים):
¾ כוס שמן זית
¼ כוס יין אדום
2 בצלים קצוצים גס
1 כפית קינמון טחון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
½ כפית הל טחון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
משרה 3 (מומלצת לשיפודים):
2 כפות תמצית רימונים (להשיג בשווקים) מדוללת ב- ½ כוס מים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול מגורר
2 כפות שמיר קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור, טחון טרי
מעט סוכר
משרה 4 (מומלצת לסטייקים):
¾ כוס יין לבן יבש
¼ כוס מיץ לימון טרי
¼ כוס שמן
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
משרה 5 (מומלצת לסטייקים):
¾ כוס יין אדום יבש
¼ כוס שמן
2 מקלות סלרי קצוצים
2 כפיות מיורן יבש
3- 2 שיני שום כתוש
1 לימון מיובש חתוך – לא חובה
אופן ההכנה (זהה לכל המשרות):
1. מערבבים את כל המרכיבים או מרסקים במעבד מזון בהפעלות קצרות.

2. משרים את הבשר, מסננים ומייבשים לפני הצלייה. בעת הצלייה רצוי להרטיב מדי פעם את הבשר במשרה.
העתקת קישור