שפונדרה (קשתית) בתנור מבשר ישראלי


 

רכיבים:
• נתח שפונדרה טרי  (קשתית) 3 ק"ג.
• כף שמן קנולה
• מלח גס
• פלפל שחור גרוס
• 2 כוסות של יין אדום יבש

 

הכנה:
יוצקים את השמן על הבשר ומתבלים עם המלח והפלפל. מכסים את התבנית ומכניסים ל-20 דקות לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. לאחר מכן, מנמיכים את החום ל-150 מעלות, מוסיפים את היין ואופים במשך כ-3.5 עד 4 שעות.

 
הערה: אם היין מתאדה במהלך הבישול ניתן להוסיף עוד מעט יין. זו לא חובה, כיוון שהשומן של הבשר ישאיר אותו עסיסי גם בתום הבישול.

העתקת קישור