רוסטביף ישראלי בעשבי תיבול
מצרכים
(8 מנות)
1.5 ק"ג סינטה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עלי סלרי קצוצים
2 כפות ריחן קצוץ
1 כף מיורן קצוץ
1 כפית קורנית (טימין)
4 שיני שום כתושות
1 כף פלפל שחור, גרוס טרי
3/4 כוס שמן זית
1 כוס יין אדום יבש
מלח
אופן הכנה
מנקים את הסינטה מצד הצלעות ומשאירים את שכבת השומן בשלמותה (מסירים את חותמת הכשרות, אם יש). מחממים תנור ל-220 מעלות.
מערבבים את עשבי התיבול, השום, הפלפל השחור ושמן הזית. מצפים את הבשר בתערובת. את שכבת השומן לא מצפים, אלא משאירים אותה חשופה.
מניחים את הבשר על רשת מעל תבנית אפייה, כששכבת השומן כלפי מטה. יוצקים את היין לתבנית וצולים את הבשר במשך 25 דקות.
מכסים את הבשר בנייר כסף או נייר אפייה משומן (כדי שהעשבים לא יישרפו) ואופים עוד 15 דקות.
מוציאים את הבשר מהתנור, ממליחים, עוטפים בנייר כסף ובמגבת ומשהים כ-15 דקות לפני הפריסה.
מעבירים לסיר את הנוזל שנותר בתבנית האפייה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שנפח הנוזלים מצטמצם למחצית.
פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומגישים עם הרוטב. לחילופין, ניתן להגיש את הרוסטביף קר, פרוס דק, ועם חזרת או חרדל במקום הרוטב.
העתקת קישור