בקר ישראלי בפפריקה
מצרכים
(4 מנות)
4 סטייקים (סינטה או שייטל) - 180 גרם כל אחד
מלח
3 בצלים קצוצים
2 כפות שמן או שומן אווז מומס
2 כפות פפריקה הונגרית
2 כפות קמח
2 כוסות מרק בשר או עוף
אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות. ממליחים את פרוסות הבשר, שוטפים מיד ומייבשים היטב.
משטחים את הסטייקים בעזרת פטיש בשר לעובי של 1/2 ס"מ.
בקדירה עבה (רצוי מחרס) מסדרים את פרוסות הבשר ועליהן את הבצל. שופכים את השומן מעל ומפזרים את הפפריקה והקמח.
מבשלים על להבה גבוהה במשך 2-3 דקות תוך כדי ניעור. מוסיפים את המרק ומכסים. אופים בתנור במשך 3 שעות ומגישים חם ישר מהקדירה.
העתקת קישור