טאג`ין בקר ישראלי ופירות יבשים
הטאג`ין הוא שמו של כלי חרס. במטבח הצפון אפריקני הוא משמש בעיקר לבישול איטי ועדין של נתח בקר או כבש רזים, עם פירות וירקות. במקום הטאג`ין אפשר להשתמש בקערת חרס כבדה וגדולה או בסיר כבד וגדול.
מצרכים
(4 מנות)
700 גרם בשר בקר (כף, שייטל, פאלש, ויסבראטן)
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי קצוצים
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית זנגוויל טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם תפוחי עץ מיובשים
100 גרם שקדים קלופים (גם מהקליפה הפנימית)
1.5 כוסות מרק בשר
אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בטאג`ין, בקדירת חרס או בסיר כבד, מערבבים את כל החומרים חוץ מהמרק.
מחממים את מרק הבקר ויוצקים על תערובת הבשר.
סוגרים את הכלי (אם האטימה אינה טובה יש להניח 2 שכבות נייר אפייה בין הכלי ומכסה). אופים במשך שעתיים וחצי. מגישים חם עם קוסקוס.
העתקת קישור