צלי בקר ישראלי בירקות
שיטת צלייה איטית ועדינה, שהופכת נתחים פשוטים וזולים למצוינים. אפשר להכין את הצלי משריר או משפונדרה, בשני המקרים תהיה התוצאה שונה. השפונדרה שמנה יותר ואילו לשריר טעם "בשרי" יותר.
מצרכים
(6 מנות)
½ 1 ק"ג שריר או שפונדרה (קשתית) בנתח אחד
1 ראש שום מפורק לשיניים וקלוף
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
4 גזרים קלופים
2 לפתות קלופות וחתוכות לרבעים מלח ופלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון

למשרה:
½ בקבוק יין אדום יבש
1בצל פרוס
2 עלי דפנה
1 כפית גרגירי פלפל שחור
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי
1 כפית גרגירי כוסברה
אופן הכנה
1. בקערת חרס או זכוכית מערבבים את כל חומרי המשרה ומשהים את הבשר במקרר במשך 12 שעות לפחות (אפשר עד 48)
2. מוציאים את הבשר מהמשרה. מסננים את נוזל המשרה ושומרים בצד.

3. מחממים את התנור ל- 150 מעלות
4. בעזרת סכין קטנה מנגבים את נתח הבשר ונועצים בו את שיני השום.

5. מעבירים את הבשר לקדירה ומניחים סביבו את הירקות. מוסיפים את נוזל המשרה, סוגרים היטב ומכניסים לתנור.

6. אופים במשך 5 שעות. בזמן האפייה מוודאים מידי פעם שהבשר אינו מתייבש, ואם צריך מוסיפים מעט יין אדום.

7. מעבירים את הבשר לקערה (זהירות, הבשר כל כך רך שהוא מתפרק) ומסדרים מסביב את הירקות. יוצקים את הרוטב שנותר בסיר ומגישים. מצויין גם קר בתוך כריך או סלט. 
העתקת קישור