צוואר טלה ממולא
צוואר טלה ממולא

מרכיבים ל –6 סועדים

 

צוואר כבש מפורק –2 יח'

אורז-400 גרם

בשר עגל משובח טחון –500 גרם

בצל קצוץ-1

מרווה קצוצה – 2 כפות

עגבניות  קוביות –2 יחידות

צנוברים –100 גרם

שקדים טחונים גס-150 גרם

שמן זית

מלח ,פלפל שחור

אגוז מוסקט טחון

 

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר הטחון לטיגון קל. מוציאים מהמחבת ומערבבים אותו עם כל התבלינים , האורז הצנוברים והשקדים וממתינים עד שמתקרר . מוסיפים את העגבניות והמרווה.

2. מחלקים כל יחידת צוואר ל-3 חלקים . מתבלים אותם במלח , פלפל ואגוז מוסקט . ממלאים בתערובת הבשר הטחון , מגלגלים ועוטפים בנייר כסף . מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני –נמוך כשלוש שעות עד שהבשר רך .

 

 

העתקת קישור