שוק טלה ישראלי טרי בשזיפים וטריאקי
המקור למתכון: סופר תגא -  רחוב שקמה 1,  סביון

רכיבים:
• שוק טלה ללא עצם (מבקשים מהקצב להוציא את העצם)
• 250 גרם שזיפים
• 2 בצלים גדולים
• 3 כפות רוטב טריאקי
• 10 שיני שום
• כף שמן זית
• 4 גבעולי רוזמרין
• 4 גבעולי טימין
• פלפל שחור גרוס
• קורט מלח

הכנה:
• לוקחים את השזיפים, הבצלים, רוטב הטריאקי ו-5 שיני שום וממלאים בתוך השוק
• מערבבים בקערה את כל התבלינים יחד  עם שיני השום הנותרות ומורחים על כל השוק
• עוטפים את השוק בשתי שכבות של נייר כסף ומכניסים ל-4.5 שעות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
• כדי לבדוק שהשוק מוכן, נועצים מזלג ובודקים שהוא רך

הערה: במקום כל התבלינים ושיני השום ניתן להשתמש בריבת תאנים למריחת השוק מבחוץ.

העתקת קישור