סטייק מפולפל מבשר ישראלי
בכל ביסטרו צרפתי תמצאו את הסטייק הקלאסי הזה, מלווה בטוגנים פריכים וסלט ירוק.

מצרכים
4 סטייקים מבשר בקר טרי מיושן (סינטה או שייטל) נקיים לגמרי, במשקל 250 גרם כל אחד
3 כפות פלפל שחור גרוס
שמן רגיל או שמן זית לטיגון
¼ כוס ברנדי
מלח
 
אופן הכנה
1. מפזרים את הפלפל בצלחת שטוחה, מניחים בתוכה את הסטייק ובעזרת כף היד מהדקים את הפלפל לבשר משני צדדיו, עד שכל הסטייק מכוסה בפלפל הגרוס.
2. במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן ומטגנים את הבשר על להבה גבוהה, דקה מכל צד.
3. מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ- 3-4 דקות מכל צד (לדרגת עשוי למחצה).
4. כדקה לפי גמר הטיגון יוצקים את הברנדי בזהירות רבה לתוך המחבת. אם הברנדי לא ניצת מיד, מטים מעט את המחבת. כאשר הלהבה במחבת גוועת, מעבירים את הסטייק לצלחת מחוממת וממליחים לפי הטעם.
העתקת קישור