להיות קצב בניו זילנד
להיות קצב בניו זילנד

במשך שלוש שנים לומד הקצב הניו זילנדי עד לקבלת תואר קצב עצמאי, ובמהלכן מקבל שש תעודות ממשלתיות

 

מאת: מעיינה ורדימון

 

במהלך סיורנו בעולם, בצרפת ובאנגליה, והפעם בניו-זילנד, מתברר לנו שוב ושוב עד כמה חשוב ורציני מקצוע הקצבות בעולם, ואיזו דרך נדרשת מהקצבים לעתיד לעבור עד שהם זוכים בתעודת המקצוע המיוחלת.

אך אולי קודם, כמה מילים על ניו-זילנד שרבים מאיתנו בקושי מכירים. ניו זילנד היא מדינה קטנה, של 3.8 מיליון תושבים בלבד, השוכנת מדרום מזרח לאוסטרליה. ניו זילנד ידועה כגן עדן לכל חובבי מרחבים פתוחים ופעילות גופנית אתגרית כמו: בנג'י, מצנחי רחיפה, סנפלינג, סקי, אופני הרים, רכיבה על סוסים ועוד ועוד.

וכדי לא להיסחף, בואו נחזור לענייננו ונבדוק מה כולל תפקיד הקצב בניו-זילנד?

אז ככה, כמו רבים מחבריו בעולם, גם הקצב הניו זילנדי עוסק בייעוץ ללקוחות בכל מה שקשור להתאמת הנתחים לצורות בישול. הוא עוסק בפירוק בשר, עיבודו והכנתו למכירה כמוצר מדף, וכן בעישונו ובמכירתו כמוצר מוכן לבישול. עוד מתמחה הקצב בתחזית צורכי הלקוחות ובתכנון המלאי, בהשחזת סכינים ובתחזוק הציוד במחלקה, ובשמירה על סביבת עבודה נקייה והיגיינית.

מסלול ההכשרה של הקצב הניו זילנדי

במשך שלוש שנים לומד הקצב הניו זילנדי עד לקבלת תואר קצב עצמאי, ובמהלכן מקבל שש תעודות ממשלתיות:

 

תעודה ממשלתית באריזת בשר - רמה 2:

האורזים לומדים להכיר את חלקי הבשר ואת שיטת האריזה הטובה ביותר כדי להתאימם לדרישות הקמעונאים או לדרישות הלקוחות.

 

תעודה ממשלתית בעיבוד בשר - רמה 3:

כל אפשרויות עיבוד הבשר מעישון, הכנת נקניקיות, הכנת קורנדביף ועוד.

 

תעודה ממשלתית בחיתוך ופירוק בשר - רמה 4:

חיתוך ופירוק נתחים. הלימודים כוללים פירוק לרבעים ופריסת הנתחים לתצוגה, כולל מיומנויות חיתוך ידני ושימוש במכונות.

 

תעודה ממשלתית בקמעונאות - רמה 4:

תעודה זו מקיפה, נוסף על כל מיומנויות הפירוק, חיתוך ועיבוד בשר, עיטוף ואריזה כולל תוויות למכירה.

 

תעודה ממשלתית בחיזוי שוק, רכישה וייצור - רמה 4:

ההכשרה כוללת חיזוי השוק, רכישה וייצור להצלחת עסק והיא מאפשרת לקצבה להשתלם בנתחי בשר מבוקשים, בהזמנת הנתחים הנכונים בחיתוך ובאריזה.

 

תעודה ממשלתית ניהול קמעונאות בשר- רמה 5:

זוהי דרגת הלימוד הגבוהה ביותר המאפשרת לנהל קצבייה ומחלקת בשר בסופרמרקט.

 

 

מקורות: http://www.retailmeat.org.nz

העתקת קישור