גידול בצריכת בשר בקר בישראל

מועצת הבקר: גידול  בצריכת בשר בקר בישראל

עלייה של כ-15% בצריכת בשר בקר בישראל, כך עולה מנתוני מועצת הבקר שנמסרו לראשונה בכנס השנתי לשיווק בשר בקר טרי בישראל שנערך ביום שלישי, ה- 31/10/06 בתל עדשים. עוד עולה מנתוני מועצת הבקר כי צריכת הבקר בישראל היא מהנמוכות בעולם ועומדת על כ- 13.3 ק"ג לנפש בשנה, לעומת צריכה של 42 ק"ג בשר בקר לנפש בארה"ב ו- 58 ק"ג לנפש בארגנטינה.

 

 

 יישום פרוטוקולי גידול - התועלת ביישום

 מבט מפתיע על בשר בקר טרי

 כניסת בשר בקר טרי לרשתות השווק

 הצרכן הישראלי - מגמות בצריכת בשר בקר

 ביוטכנולוגיה בשימוש תעשיית הבשר

 חוקים ותקנות העוסקים בייצור ושיווק בשר בקר

 מקצוע קצבות בעולם

 פשיעה חקלאית

 

 על פי מועצת הבקר צריכת בשר בקר טרי תסתכם השנה בכ- 90 אלף טון, לעומת 81 אלף טון שנצרכו בשנה שעברה, כאשר, הצריכה לנפש עלתה בכ-14%.

 

אפרי רייקין, סמנכ"ל מועצת הבקר: "אזרחי ישראל צורכים יותר בשר בקר עקב עלייה במודעות ליתרונותיו הבריאותיים  כמו גם  צמצום בפערי המחירים בין בשר בקר טרי לבשר קפוא".

 

בכנס, המתקיים מזה השנה השמינית ברציפות, הוצגו תקנות חדשות מאת משרד הבריאות בתחום הבקר, תיקון צו רישוי לעסקים. במסגרת התיקון מוכרים מזון מן החי יחויבו בהכשרה תברואתית וביצוע של הבחנה חד משמעית בין סימון בשר טרי לבשרים שאינם טריים / מצוננים. נושאים נוספים שנדונו בכנס: פשיעה חקלאית וביוטכנולוגיה בשימוש תעשיית הבקר.

דיאטנית מועצת הבקר, שרית עטיה – שמואלי, הציגה מידע אודות אכילת בשר בקר טרי, כחלק מתזונה בריאה בדיאטה, הפחתת רמות הכולסטרול בדם ושמירה על בריאות הלב.

 

כנס שיווק בשר בקר טרי בישראל, התקיים ,כאמור, זאת השנה השמינית על ידי מועצת הבקר, בשיתוף ארגון מגדלי בקר לבשר. מטרת הכנס היא קידום ענף הבקר ויצירת חיבור בין כלל הגורמים בענף הבשר בישראל. לכנס מגיעים כל העוסקים בענף מגדלי הבקר, בניהם עובדי בתי המטבחיים, קצבים, מפקחים ואחרים.

"מועצת הבקר" הינה ארגון המנהל את ענף הבקר בישראל ומתאם בין כל הגורמים הפועלים בתוכו וביניהם גופי ממשלה, חקלאים ותעשייה. יעדי המועצה הינם חינוך, הדרכה והסברה על יתרונות צריכת בשק בקר טרי.

 

 

העתקת קישור