הישראלי נוהג להתייעץ עם הקצב
הישראלי נוהג להתייעץ עם הקצב
15/4/2004
בחודש פברואר השנה קיימה מועצת הבקר, באמצעות חברת סקרי דעת קהל מרקט ווטש, סקר בנושא: התייחסות הציבור הישראלי לבשר בקר. מהנתונים עולה כי 79% מהציבור נוהגים לקנות בשר בקר. יותר מ-50% מהציבור סומכים ברמה גבוהה מאוד על המלצתו של הקצב שלהם.
האם אתם נוהגים לקנות...
סוגי בשר %
רק בשר קפוא 10.6
בעיקר בשר קפוא 12.8
גם קפוא וגם טרי 30.0
בעיקר בשר טרי 10.5
רק בשר טרי 19.5
משתנה, לא קבוע, תלוי בבישול 1.6
לא רלוונטי, לא קונים 13.5
לא יודע, לא זוכר 0.7
מסרב 0.7
מספר המשיבים 500

המרואיינים שנוהגים לקנות בשר אצל קצב פרטי סומכים עליו יותר מאשר אלה הנוהגים לקנות בחנויות פרטיות, מעדניות ורשתות.
האם אתם נוהגים להקפיא את בשר הבקר הטרי שקניתם?
אתה נוהג %
תמיד 24.9
לעיתים קרובות 17.6
לפעמים 17.3
לעיתים קרובות 7.6
אף פעם לא 12.0
לא רלוונטי, לא קונים 9.1
לא זוכר, לא יודע 1.4
מסרב 0.2
מספר המשיבים 500

כמחצית מהנשאלים ענו: כן. על המשפט: `הבשר שנמכר לנו בחנויות הוא בשר טרי שהוקפא והופשר`. כשליש ענו: לא.

כ-80% מהציבור מעדיפים לקנות בשר בקר טרי ולא מיושן. רק 9% מהציבור יודעים מהו בשר מיושן, כל השאר חושבים שזהו בשר מקולקל/ישן, בשר שהוקפא והופשר, בשר שעבר תהליך כלשהו, או שלא מכירים בשר כזה כלל.

נשים (82%) קונות בשר יותר מגברים (77%), ככל שמתבגרים יורד שיעור קניית הבקר. חרדים ודתיים קונים יותר בשר ממסורתיים וחילונים. ילידי אפריקה/אסיה קונים פחות בשר בקר מצברים ומילידי אירופה/אמריקה. באזור השרון קונים יותר בשר מאשר באזורים אחרים בארץ
העתקת קישור