השוואת השפעת בשר אדום רזה לעומת עוף ודגים על רמות שומנים בדם
השוואת השפעת בשר אדום רזה לעומת עוף ודגים על רמות שומנים בדם
מטופלים עם רמה גבוהה של כולסטרול מקבלים לעיתים תכופות, ייעוץ להגביל צריכת בשר אדום או להרחיקו מן התפריט.
ייעוץ זה ניתן למרות קיומן של ראיות המצביעות על כך שבשר אדום רזה אינו מעלה את רמת הכולסטרול בדם יותר מאשר בשר לבן רזה.

מטרת המחקר הייתה להעריך השפעות ארוכות טווח של שילוב בשר אדום רזה (בקר ועגל) לעומת בשר לבן רזה (עוף ודגים) ב - National Cholesterol Education Program Step I Diet במטופלים עם היפרכולסטרולמיה.

שיטות המחקר: משתתפי המחקר כללו 191 גברים ונשים שרמת ה - LDL-cholesterol ( "הכולסטרול הרע" ) בדמם הייתה 130-190 מיליגרם לדציליטר ורמת טריגליצרידים נמוכה מ - 350 מיליגרם לדציליטר . לאחר 4 שבועות של שלב בסיסי הנבדקים התבקשו לאכול על-פי NCEP Step I diet הכוללת 170 גרם בשר רזה ליום, 5- 7 ימים בשבוע.

הנבדקים חולקו באקראי לשתי קבוצות כאשר משתתפי הקבוצות קיבלו הנחיות לצרוך לפחות 80% מהבשר שהם צורכים, כבשר אדום (קבוצה אחת) או כבשר לבן (קבוצה שנייה).
רמות ליפידים בסרום ( בצום ), נבדקו 4, 12, 20, 28 ו - 36 שבועות, לאחר החלוקה האקראית לקבוצות.

תוצאות המחקר :



בשר אדום רזה בשר לבן רזה
ריכוז ממוצע של הכולסטרול הכללי: 235.7 מיליגרם לדציליטר 235.2 מיליגרם לדציליטר
ריכוז ממוצע של LDL- cholesterol: 154.1 מיליגרם לדציליטר 154.7 מיליגרם לדציליטר

התוצאות היו כמעט זהות בשתי הקבוצות (1%-3% מתחת לנתוני הבסיס ), במהלך הטיפול. הרמות הממוצעות של הטריגליצרידים , נותרו בעינן וריכוז ה - ) HDL-cholesterol " הכולסטרול הטוב " ), עלה בכ - 2% בשתי הקבוצות.

מסקנות : דיאטה דלת-שומן אשר הכילה בשר אדום רזה או בשר עוף או דגים רזה הובילה להפחתה דומה ברמות - LDL-cholesterol ולעלייה דומה ברמותHDL-cholesterol ,תוצאות אשר נשמרו לאורך 36 שבועות של טיפול.

Arch Intern Med 1999 Jun 28: 158 (12): 1331-8
Comparison of the effects of len red meat vs lean white meat on serum lipid levels among free-living persons with hypercholesterolemia : a long-term, randomised clinical trial. Davidson MH, Hunninghake D, Maki KC, Kwiterovich PO Jr, Kafonek S

העתקת קישור