בשר בקר ישראלי – פחות שמן ויותר בריא
בשר בקר ישראלי – פחות שמן ויותר בריא

שרית עטיה שמואלי, דיאטנית קלינית

 

מועצת הבקר השתתפה השנה בפעם הראשונה בכנס המקצועי הגדול ביותר לאנשי מקצוע בתחום התזונה - כנס "תזונה מונעת- איחוד כוחות". הכנס התקיים בתחילת מרס 2006 בגני התערוכה בתל אביב, והשתתפו בו כ- 750 דיאטניות ורופאים שקיבלו מידע עדכני על החידושים בתחום המזון ואיך הם משפיעים על התזונה שלנו. בכנס נחשפו המשתתפים, באמצעות חוברת מחקרים והרצאה, לממצאים חדשים ומפתיעים על סוגי השומנים בבשר בקר טרי. הממצאים מוכיחים כי בשר בקר טרי אינו פוגע בבריאות ובדיאטה, אלא להפך, ובלבד שבוחרים בנתחים המתאימים. עוד נחשפו המשתתפים לתוצאות בדיקות חדשות, ראשונות מסוגן, על שומנים בנתחי בשר בקר טרי ישראלי (ר' להלן).

ההגדרה המקובלת לנתח בשר רזה היא: פחות מ-10 גרם שומן, עד 4.5 גרם שומן רווי ועד 95 מ"ג כולסטרול ל-100 גרם. מספר רב של נתחי בשר בקר ישראלי עונים על ההגדרה הזאת.

מבט על ערכי השומן והכולסטרול לעיל מראה באופן בולט כי אחוזי השומן בנתחים של בקר טרי ישראלי נמוכים באופן משמעותי וגורף מהנתחים האמריקניים. בשר בקר טרי ישראלי רזה יותר ומכיל פחות שומן וכולסטרול מבשר בקר אמריקני.

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

הנתח
שומן% אנרגיה קק"ל כולסטרול (מ"ג)
אנטריקוט מס' 1 15.2 221 49
צוואר מס' 10 8.3 159 58
כתף 4 4.8 127 55
צ'ך 4 4.4 124 49
שייטל 13 3.4 115 46
חזה 3 3.3 114 59
כף 16 2.6 107 48
סינטה 11 2.2 104 50
אווזית 14  1.7 99 39
וייסברטן מס' 16 1.3 96 41
עוף כרעיים 14.1 194 82
עוף חזה 8 101 63
הודו 7.7 148 82

 

-          הרכב השומן בבקר: כ-40% שומן רווי, 45% שומן בלתי רווי

-          ערכי הכולסטרול בחלק מנתחי הבקר נמוכים מאשר בעוף ובהודו.

-          וייסברטן ואווזית הם הנתחים הדלים ביותר בשומן

 הערכים הם של בשר הבקר הטרי "אדום אדום" בקר תנובה, כפי שנבדקו במעבדה מורשית ב- 2006.

 

העתקת קישור