בקר בשקדים וזיתים
בקר בשקדים וזיתים
את זכויות היוצרים למנה תובעים לעצמם גם בספרד וגם בצפון אפריקה. סביר להניח שהמאכל נולד בזמן ששני הצדדים היו עסוקים בלכבוש זה את זה.
מצרכים
(6 מנות)
1 ק"ג נתח לבישול ארוך (צוואר או כתף. מומלץ לבקש מהקצב שיקשור עבורכם את הנתח)
150 גרם שקדים קלופים
150 גרם זיתים ירוקים מגולענים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
½ כפית קינמון טחון
½ כפית זרעי כוסברה כתושים
שמן זית
1 כוס עגבניות קלופות וחתוכות (אפשר משומרות)
2- 3 שיני שום שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים
½ כוס יין אדום יבש
½ כוס מרק בקר או עוף
2 כוסות ירקות שורש חתוכים לקוביות (תפוחי אדמה, גזר, לפת, שורש סלרי וכד`)
אופן הכנה
1. קוצצים ומערבבים יחד שקדים, זיתים, מלח, פלפל, קינמון וכוסברה (אפשר ורצוי במעבד מזון).

2. בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים חתכים קטנים ועמוקים בנתח הבשר ודוחסים את התערובת לתוך החתכים.

3. בקדירה עבה מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר סביב סביב.

4. מוסיפים עגבניות, שום, בצל, יין ומרק. מתבלים ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה, מעל להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את ירקות השורש ומעט מים, אם יש צורך, ומבשלים כשעה עד שהבשר רך מאוד.

5. פורסים את הבשר, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים את שאר הרוטב בכלי נפרד.

אפשר להגיש קר, ללא הרוטב, והכי טעים לפורר עם תפוחי אדמה מבושלים ורוטב ויניגרט.
העתקת קישור