צלי כתף מיושן עם ראשד
צלי כתף מיושן עם ראשד
מצרכים
חומרים ל- 50 מנות:
8 ק"ג כתף בקר מיושן
שמן סויה, לטיגון
3 בצלים גדולים, חתוכים גס
3 גזרים, חתוכים גס
1 גבעול כרישה, חתוך גס
1 ראש סלרי גדול, חתוך גס
½ ק"ג רסק עגבניות
8 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי שלם
1 ליטר יין אדום
8 ליטר מים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

לקישוט:

½ 1 ק"ג ראשד
שמן זית לתיבול
מלח, פלפל ובלזמי, לפי הטעם
אופן הכנה
1. במצלית או מחבת `סוגרים` את נתחי הבשר בשמן, ומעבירים לתבנית צלייה עמוקה.

2. באותה מצלית או מחבת מטגנים את הירקות: בצל, גזר, כרישה, סלרי. כשהירקות שחומים מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומטגנים יחד כדקה.

3. מוסיפים את היין להורדת המשקעים. מוסיפים עוד 8 ליטר מים, מערבבים ומעבירים לרתיחה.

4. מחממים תנור ל- 200 מעלות.

5. יוצקים את הנוזל על הבשר וצולים כשעתיים.

6. מוציאים את הבשר ומעבירים לתבנית נקייה. את הרוטב מסננים, מצמצמים ומתבלים, לפי הצורך.

7. כשהבשר מצטנן פורסים ומגישים עם הרוטב על אורז מאודה.

8. מערבבים את הראשד עם חומרי הרוטב ומגישים מעל הבשר. כמות: 170 גרם למנה
העתקת קישור