תבשיל קציצות בבהרת
תבשיל קציצות בבהרת
תבשיל צפון אפריקני שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד.
מצרכים
(6 מנות)
לקציצות:

600 גרם בשר טחון
100 גרם סולת
2 ביצים
1 בצל קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון


לתבשיל:

שמן זית לטיגון
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
1-2 פלפלונים חריפים יבשים ופרוסים
1 כף בהרת
1 קופסת עגבניות חתוכות משומרות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות מיץ לימון טרי
3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, למעט השמן. יוצרים קציצות בידים רטובות. אפשר, אך לא חובה, לטגן את הקציצות מכל צד עד להזהבה.

2. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים בצל, שום ופלפלונים חריפים , עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הבהרת ומטגנים על אש גבוהה כדקה תוך כדי בחישה. מוסיפים את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות ומבשלים 5 דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים.

3. מניחים בתוך הרוטב את תפוחי האדמה ומעליהם את הקציצות. מוסיפים מים רותחים כך שיכסו את התבשיל. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה, עד שתפוחי האדמה רכים. לא בוחשים במהלך הבישול. מגישים חם עם רבעי לימון, פטרוזיליה קצוצה ולחם טרי
העתקת קישור