מאפה בשר בעלי גפן
מאפה בשר בעלי גפן
כולם מכירים את עלי הגפן הממולאים. במתכון זה עוטפים העלים את המאפה כולו והתוצאה – טרין שמתאים לאירוח כמנה עיקרית חמה, וביום המחרת כמנה ראשונה קרה.
מצרכים
(8 מנות)
1 ק"ג בשר רזה (קאצ`קע, צ`אק, ויסבראטן או פאלש), טחון
שמן זית
2 גזרים קלופים וקצוצים
1 בצל קלוף וקצוץ
1 חציל קטן קצוץ
1 פלפל מתוק קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 קישואים קטנים (רצוי זוקיני) וקצוצים
1 כוס עגבניות משומרות, קצוצות וסחוטות היטב
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית רוזמרין קצוץ (או עשב אחר לטעמכם)
100 גרם סולת
¼ כוס צימוקים קטנים
20- 30 עלי גפן כבושים (להשיג במרכולים או בדוכני החמוצים)
אופן הכנה
1. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את כל הירקות כ- 10 דקות מעל להבה בינונית. מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין וממשיכים לאדות עוד כ- 20 דקות על להבה בינונית, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.

2. מוסיפים את הבשר, הסולת והצימוקים לתערובת הירקות הפושרת, מערבבים היטב ומתקנים את התיבול.

3. מרתיחים מים וחולטים כדקה את עלי הגפן. מעבירים לקערה עם מים קרים ומסננים.

4. מחממים את התנור ל – 180 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית (תבנית עוגה אנגלית) בעלי הגפן, כך ששוליהם יגלשו מעבר לשולי התבנית.

5. את התבנית המרופדת ממלאים בתערובת הבשר והירקות. מכים קלות בתבנית על משטח עבודה כדי לשחרר בועות אוויר. מכסים את פני הבשר בעלים נוספים, ומקפלים את שולי העלים הגולשים. אופים שעה בתנור חם.

6. מניחים למאפה לנוח כ- 10 דקות. הופכים על מגש או צלחת הגשה שטוחה. פורסים ומגישים חם עם קוסקוס וסלט ירוק. אפשר גם להגיש קר עם פלחי לימון ולחם טרי. טיפ: למילוי אפשר להחליף עלי גפן כבושים בעלי גפן טריים, עלי מנגולד או תרד, שגם אותם יש לחלוט.
העתקת קישור