מפרומה (קציצה)

מפרומה (קציצה)

 

חלק א'

1/2 ק"ג בשר טחון אדום (כתף או אחר).

50 גרם שומן כבש (אליה) טחונה.

2 ביצים שלמות

1 כפית קינמון

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון (אפשר על פומפיה)

1 בצל גדול מגורד על פומפיה

1/2 כוס קמח מצה

1 כף מרק עוף

מעט מלח לפי הטעם.

1 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק.

 

לערבב את כל החומרים יחד ולתת להם לנוח 10 דקות (שיקבלו טעם).

 

חלק ב'

לקחת כרובית ולחלק אותה לחלקים קטנים. להעביר אותם לסיר עם מים רותחים ומעט מלח ולתת לכרוביות לרתוח 5 דקות (אסור שיתבשלו).

להוריד מהאש את הכרובית ולאדות מהמים. לקחת כל חלק מהכרובית ולעשות חתך באמצע. בכל חתך ממלאים מהתערובת שהכנו מהבשר. את הכרוביות הממולאות מעבירים לצלחת עם קמח. מקמחים היטב ומעבירים לצלחת עם ביצה מעורבבת ומטגנים (כמו שניצל).

אפשר להכין מחציל פרוס ולעשות אותו הדבר. אפשר גם מתפוחי אדמה שקלפנו והמלחנו. עושים רצועות ארוכות כי תפוחי אדמה מומלחים אפשר להכין רצועות שלא נקרעות – כמובן ששוטפים מהמלח. את הרצועות ממלאים בבשר הטחון המתובל וגם אותה מעבירים מקמח לביצה ומטגנים.

 

חלק ג'

לוקחים סיר לא עמוק וגדול. ומוסיפים:

3 כפות רסק עגבניות

1 כף פלפל אדום

1/4 כוס שמן

1 כף סוכר

1 כף מרק עוף

1/2 3 כוסות מים

מעט מלח ופטרוזליה קצוצה.

כל זה שמים על אש ומרתיחים. בזמן הרתיחה של הרוטב מניחים את הקציצות המטוגנות בצורה מסודרת בסיר.

בהתחלה אש גבוהה ולאחר מכן מורידים את האש לנמוכה למשך שעה.

והאוכל מוכן.

בתאבון.

העתקת קישור