ספגטי בולונז
ספגטי בולונז
רכיבים (ל- 10 מנות):
-  400 גרם ספגטי מקמח מלא
- זר בזיליקום
- חצי קילו בשר בקר טרי טחון (ניתן להשתמש בכל אחד מהנתחים)
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 8 עגבניות קלופות
- 1 גזר
- 1 כף שמן זית


אופן ההכנה:

ספגטי
- מבשלים את הספגטי, לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בקערה


רוטב בולונז
- קוצצים את הבצל ואת השום
- קולפים את העגבניות וחותכים אותן ואת הגזר לקוביות
- מטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר ואת הבשר הטחון
- ממשיכים לבשל ומערבבים כל הזמן עד שמתאדים כל הנוזלים והבשר מתייבש
- מוסיפים את קוביות העגבניות הקלופות ומבשלים עם מעט מים עוד 10 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובבזיליקום ויוצקים על הספגטי

 

 

דבר הדיאטנית:
כאשר אנחנו כוללים בשר בקר בארוחה שלנו, אנחנו מגדילים את הערך התזונתי שלה. בשר בקר הוא תחנת כוח תזונתית וספק מצוין של ברזל, אבץ, חלבון וויטמינים מקבוצת ,B כולל B12 ו B6.
כל מנה מכילה
כ-300 קלוריות
5 גר' שומן
3 מ"ג ברזל , 3 מ"ג אבץ

העתקת קישור