בורגניון צרפתי - ישראלי
בורגניון צרפתי - ישראלי
מצרכים
חומרים ל- 6 סועדים:
4 מנות אוסבוקו (בשר עם עצם) בעובי 4 ס"מ כל אחד
6 פרוסות צלי כתף בעובי 4 ס"מ כל אחד
1 בקבוק יין אדום יבש באיכות מעולה
צרור תימין
מעט פלפל שחור
שלושה עלי דפנה
כל הנ"ל יוכנסו להשריה ל-48 שעות
בינתיים נכין 1 שוק אווז מעושן, מחולק לכמה חלקים
3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
3 גזרים קלופים וחצויים
1 שורש סלרי
2 שורשי פטרוזליה חתוכים גס
3 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
מעט פלפל צלי או אלמנט חריף אחר
מעט קמח
שמן זית לטיגון
אופן הכנה
1. מסננים את הבשר שהיה בהשריה ושומרים בקערית את חומרי ההשריה. 2. מקמחים ומטגנים היטב את הבשר בשמן 3. מטגנים את שוק האווז, את הבצלים ואת שאר הירקות 4. יוצקים את חומרי ההשריה על הבשר 5. מוסיפים את הדבש והבלסמי וכמה גבעולי תימין טרי, משפרים את התיבול 6. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 3 שעות על חום נמוך מאוד. אם חסרים נוזלים בזמן הבישול אפשר להוסיף מעט יין או מרק בשר. טעים במיוחד למחרת.
העתקת קישור