אופן הכנה
משרים את השעועית במים במשך 12 שעות. מסננים ושוטפים היטב. מעבירים את השעועית לסיר, מוסיפים מים כך שיכסו את השעועית ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה במשך 10 דקות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה כשהסיר מכוסה חלקית, עד שהשעועית מתרככת אך אינה מתפרקת. מסננים. בסיר גדול וכבד מחממים את השמן ומטגנים את הבשר על להבה בכמה מחזורים, עד שהוא משחים היטב מכל הצדדים. מוציאים בכף מחוררת. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים באותו סיר, תוך כדי בחישה מתמדת, את הבצל, השום ופלפלוני הצ`ילי, עד שהם מתרככים מעט (כ-10 דקות). מפזרים את הקמח מעל הירקות, ומבשלים עוד דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים מרק, רסק עגבניות ושוקולד ומתבלים במלח ופלפל. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את השעועית ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים על להבה קטנה במשך שעה וחצי. מוסיפים את הפלפלים האדומים ומבשלים עוד חצי שעה. מפזרים כוסברה קצוצה טרייה ומגישים עם לחם טרי ובירה.
|
|