בקר ביין אדום
בקר ביין אדום
יין הוא מרכיב חשוב בתבשילי בשר רבים.
במנה הזאת יש ליין תפקיד ראשי, לכן כדאי להשתמש ביין טוב.
צילום: נעם ערמון
מצרכים
(6 – מנות)
600 גרם בשר בקר (כף או שייטל), חתוך ל- 4 פרוסות
שמן
2 בצלים פרוסים דק
2 שיני שום פרוסות דק
½ כפית גרידת לימון או תפוז
2 כוסות יין אדום יבש
2 גזרים חתוכים למקלות
½ שורש סלרי חתוך למקלות
1 לפת חתוכה למקלות – לא חובה
2 כוסות מרק בשר, חם
מלח ופלפל שחור , טחון טרי
אופן הכנה
1.
בסיר כבד ורחב מטגנים את פרוסות הבשר דקה מכל צד. מוציאים ושומרים בכלי מכוסה.

2.
באותו סיר מטגנים את הבצל והשום כ- 10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל משחים. מוסיפים את גרידת הלימון.

3.
מוסיפים ½ כוס יין ומבשלים עד שכמעט כל היין מתאדה. מוסיפים עוד חצי כוס ומבשלים שוב עד שכמעט כל היין מתאדה. ממשיכים כך עד שכל היין מנוצל.

4.
מניחים את הירקות על הבצל ואת פרוסות הבשר על הירקות. מוסיפים את המרק החם ומתבלים במלח ופלפל.

5.
מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים עד שהבשר הופך רך מאוד. מגישים חם עם מחית תפוחי אדמה. טיפ: יין גרוע בבישול יפיק תבשיל גרוע.
בשלו ביין שהייתם מוכנים לשתות ממנו.
העתקת קישור