מקור המתכון: אטליז משה – רחוב ירושלים 5, קריית אונו
רכיבים
• קילו של צוואר או צלעות או שריר
• 2 בצלים
• 1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות
• 1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
• 3 עגבניות חתוכות לקוביות
• 6 שיני שום
• חצי כוס יין לבן
• מלח
• פלפל שחור
• חצי כפית קימל
• כף שטוחה של פפריקה מתוקה
הכנה
מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב, שמים את הבשר בסיר מקטינים את הלהבה ושימים את הפפריקה. מבשלים כ-3/4 שעה על אש נמוכה.
מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לבשל כשעה-שעה ורבע על אש נמוכה, עד שהבשר רך. הנוזלים מהיין ומהבצל ישאירו את הבשר עסיסי גם בתום הבישול.
(ניתן להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה).
מומלץ להגיש עם אורז לבן
|