קדרת בקר
קדרת בקר
גלקופ משה, הבשרים של זלמן

 

חומרים לשלב א:

  • 1 צוואר חתוך לקוביות
  • 1 שריר חתוך לקוביות
  • 4 עצמות מוח
  • 1 בקבוק יין אדום רותח
  • 5 עלי דפנה
  • 3 גבעולי טימין
  • 3בצלים גדולים
  • 4 גזרים
  • 7 שיני שום
  • 1 ליטר ציר בקר
  • 1 כוס קמח

 

חומרים לשלב ב:

  • 3 עגבניות חתוכות
  • 3 פלפלים (אדום, ירוק או צהוב( חתוכים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים
  • 2 גרגרי קימל
  • מלח/פלפל שחור גרוס/פפריקה מתוקה

 

אופן הכנה שלב א:

מקמחים את הבשר ומטגנים בסיר. מוציאים את הבשר מהסיר ומטגנים עם הבצל והגזר. מחזירים את הבשר, מוסיפים את היין הרותח ואת ציר הבקר, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למצב של רתיחה עדינה ומבשלים כשעתיים. מקררים במקרר 24 שעות.

 

אופן הכנה שלב ב:

מחממים את התבשיל שבסיר, מוסיפים את כל חומרי שלב ב, עד שתפוח האדמה מוכן, ומתבלים לפי הטעם. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום מורתח.

העתקת קישור