משרה 1 לסטייקים
משרה 1 לסטייקים
מצרכים
(מתאים ל-2 ק"ג בשר)
3/4 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן הכנה
מערבבים את כל המרכיבים או מרסקים במעבד מזון בהפעלות קצרות.
משרים את הבשר, מסננים ומייבשים לפני הצלייה. בעת הצלייה רצוי להרטיב מדי פעם את הבשר במשרה.
הערה: משך ההשריה של בקר לגריל נע משעה אחת לנתחים עדינים במרקם ובטעם כגון פילה או שייטל, ועד 48 שעות לנתחים גסים יותר כגון פלדה (כסליים) או אווזית. מטרתה של המשרה הוא לא רק לתת טעם וארומה אלא גם לרכך את הבשר.
העתקת קישור