שיפודי סטייק טרייאקי
שיפודי סטייק טרייאקי
טעמם של השום והזנגוויל הטריים שולט ברוטב הטרייאקי, במיוחד כשמכינים אותו לבד, אך אפשר גם לקנות בחנויות רוטב מוכן באיכות טובה.
מצרכים
(6 מנות)
1 ק"ג סינטה נקי, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
וחתוך לרצועות ברוחב 3 ס"מ

למשרה:

2\1 כוס רוטב סויה
4\1 כוס יין לבן יבש או סאקי (יין אורז יפני)
1 שן שום כתושה
1 כפית זנגוויל טרי קצוץ
1 כפית סוכר
2 כפות מירין (יין אורז מתוק) – מומלץ אך לא חובה
אופן הכנה
1. בקערה מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בה את פרוסות הבשר כשעה (אפשר להחליף את המשרה בחצי כוס טרייאקי מוכן). מערבבים מידי פעם. בינתיים משרים שיפודי עץ במים כדי שלא יתלקחו בעת הצלייה.

2. משחילים את נתחי הבשר לאורכם על השיפודים, וצולים את הבשר על גריל פחמים כדקה. מגישים מיד עם אורז לבן. הערה: אפשר גם לטגן את הבשר על מחבת עבה וחמה מאוד. במקרה כזה פורסים את הבשר לפרוסות דקות ולא לרצועות.
העתקת קישור