כתף כבש טרי בתנור
כתף כבש טרי בתנור
מקור המתכון: אטליז דהן – מרכז מסחרי 16, טירת הכרמל

רכיבים:
• כתף כבש שלם
• 3 ראשי שום
• שמן זית
• 8 גבעולים של רוזמרין
• 8 גבעולים של טימין
• פלפל שחור גרוס
• מעט מלח גס

 

הכנה:
• מבקשים מהקצב לעשות כיס בבשר.
•  מקלפים ראש שום ומכניסים לתוך הבשר. את 2 ראשי  השום הנותרים חותכים לרוחב ומכניסים גם לתוך הבשר.
• מערבבים בקערה את שמן הזית, המלח והפלפל ומעסים היטב את הכתף.
• מפזרים על הכתף את הרוזמרין והטימין ועוטפים בנייר כסף.
• מכניסים את הבשר לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-20 דקות. לאחר מכן מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד כחצי שעה.

העתקת קישור