אסקלופ בנוסח וינאי (שניצל)
אסקלופ בנוסח וינאי (שניצל)
מצרכים
(4 מנות)
4 פרוסות עגל חלב (סינטה, כף או שייטל) בעובי 1 ס"מ (180 גרם) כל אחת
1 ביצה טרופה
פירורי לחם לפי הצורך
קמח לפי הצורך
מלח
שמן רגיל או שמן זית לטיגון
אופן הכנה
בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים קטנים בשולי פרוסות הבשר כדי למנוע את סלסול הקצוות בעת הטיגון.
משטחים מעט את פרוסות הבשר בעזרת פטיש בשר.
מכינים בשלוש צלחות קמח, ביצה ופירורי לחם. טובלים את הבשר בקמח ומנערים מעודפים. טובלים בביצה ובפירורי לחם, ומהדקים את הפירורים היטב לתוך הבשר.
במחבת רחבה מחממים שמן על להבה גדולה.
מטגנים את השניצלים על צד אחד מבלי להזיזם (כדי שהקרום לא יתפורר). כאשר נוצר קרום זהוב הופכים לצד השני ושוב מטגנים, עד שנוצר קרום זהוב.
מקטינים את הלהבה ומטגנים עוד כ-6 דקות. בשלב זה ממליחים את הפרוסות.
מוציאים את הבשר מהמחבת, מספיגים על מגבת נייר ומגישים עם כרוב כבוש, תפוחי אדמה וחרדל.
העתקת קישור