צלע עגל בלימון
צלע עגל בלימון
מצרכים
(4 מנות)
4 צלעות עגל חלב במשקל 400 גרם כל אחת (כולל העצם)
1 לימון
1 כפית דבש
1/3 כוס יין לבן יבש
פלפל שחור, טחון טרי
שמן זית לטיגון
1 כף מיץ לימון
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
בעזרת קולפן או סכין קטנה וחדה קולפים את הקליפה החיצונית הצהובה של הלימון ופורסים לרצועות דקות.
מרתיחים את רצועות הלימון בסיר קטן ומסננים. חוזרים על פעולה זו פעם נוספת כדי למתן את מרירות הקליפה.
מחזירים את רצועות הקליפה לסיר, מוסיפים דבש ומחצית מכמות היין ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהיין מתאדה. שומרים בצד.
מפלפלים את הצלעות. במחבת עבה ורחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הצלעות על להבה גדולה, דקה מכל צד. מקטינים את הלהבה לבינונית ומטגנים עוד 4-5 דקות מכל צד. העגל צריך להיות עשוי היטב אך לא יבש. מוציאים את הצלעות מהמחבת, מכסים בנייר כסף ושומרים במקום חמים.
מוסיפים למחבת את יתרת היין ומקרצפים את התחתית על להבה גבוהה. מוסיפים מיץ לימון, את קליפות הלימון והפטרוזיליה ומתבלים בפלפל ומלח.
יוצקים מהרוטב על הצלעות ומגישים מיד עם תפוחי אדמה מאודים וסלט ירוק.
העתקת קישור